ΠΙΣΩ

 

«Διαδικτυωθείτε… αλλά μην Μπλεχτείτε»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 22/5/2013 ημέρα Τετάρτη, σε τεχνολογικά κατάλληλες εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ενημερωτική παρουσίαση από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και από το τμήμα Αγωγής Υγείας της Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης,   σε μαθητές/τριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: «Διαδικτυωθείτε… αλλά μην Μπλεχτείτε».

 Στόχοι της παρουσίασης, ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 8 έως 12 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.  Η ενδυνάμωση των παιδιών ώστε να ξέρουν πώς να αντιδράσουν, η ανάπτυξη μηχανισμών ενημέρωσης και αναφοράς των κινδύνων, υπήρξαν οι βασικοί άξονες της παρουσίασης αυτής.

Τα θέματα-ζητήματα που παρουσιάστηκαν και  αναπτύχτηκαν,  αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση παιδιών στο διαδίκτυο, τους κινδύνους εθισμού, σωματικές βλάβες και ψυχική διαταραχή, καθώς και τη συμβολή της ενδοοικογενειακής βίας στην «κακή» χρήση του διαδικτύου. Ο διάλογος που ακολούθησε μετά την παρουσίαση, επέτρεψε στους/στις μαθητές/τριες να λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματά τους που έθεσαν στους ομιλητές μας.

Τα ανωτέρω θέματα  ανέλαβαν  να παρουσιάσουν στους μαθητές μας ο αρμόδιος Αστυνόμος Α΄ της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιος Παπαντωνίου και ο ειδικός Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χάλιος Ηλίας. Η παρουσία του κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιου, Διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών, θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική στην επίτευξη των στόχων της παρουσίασης των κινδύνων που ενέχει η μη πειθαρχημένη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά. Υπήρξε παιδαγωγικά χρήσιμη και ουσιαστική η παρουσία της Σχολικής Συμβούλου της 16ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας κας Ζαφειρούλας Μυλωνά.

 

Ανακοίνωση - Ενημέρωση        Αφίσα εκδήλωσης         Φωτογραφίες         Βίντεο        

Ευχαριστήρια επιστολή προς  Αστυνόμο Α΄ κ. Αντώνιο Παπαντωνίου, Α.Τ. Πλατεία Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης